| | | | | | | | | | |
De toepassing van abdominaal Acupunctuur bij de behandeling van aandoeningen, het harmoniseren van Zang FU en het versterken van de Yuan Qi is gebaseerd op de theorie van het taoïsme, de traditionele Chinese Geneeskunde, de BaGuan en de Vijf Elementen.
De techniek is gebaseerd op de regulatie van de Navel (Ren-8 Shenquan) als centrale punt. Het word beschouwd als het eerste systeem van de regulatie, de basis van de meridiaan systeem en de verdeling van Qi en bloed door het hele lichaam. Hierdoor ontstaat er Macroscopische controle. De ontwikkeling van het regulatiesysteem is verdeeld in twee systemen; het eerste systeem is gelokaliseerd in de oppervlakkige laag van de huid en word het perifere systeem(bewegingen apparaat) genoemd. het word vertegenwoordigd door de heilige schildpad, die uit het meridiaan systeem bestaat. Het tweede systeem ligt in een diepere laag van het abdomen en word het Viscerale of Zang fu systeem genoemd.
De geschiedenis
Professor ZhiYun Bo, degene die drie decennia geleden dit nieuwe systeem ontdekte, stuitte op een geval waarbij de patiënt last had van ischias gepaard gaande met chronische pijn in de onderrug . Zowel de westerse als de traditionele Chinese geneeswijze konden het probleem niet verhelpen.
Professor Bo besloot om naalden op een aantal acupunctuurpunten te plaatsen die deel van de Abdominaal Meridiaan Systeem uitmaakt, waaronder de Qi Hai, Ren 6, GuanYuan ,Ren 4, welke verbonden zijn met de meridiaan van het lumbale gebied. De pijn verdween binnen 5 minuten. Hierna werd deze methode toegepast op meerdere patiënten met chronische klachten met als resultaat dat hun pijn direct verlicht werd. De hierop volgende decennia’s heeft Professor Bo diepgaand onderzoek verricht op AMS. In 1991 heeft hij zijn onderzoek en de hedendaagse richtlijnen voltooid voor het klinisch behandelen met Abdominaal Acupunctuur. Sindsdien wordt het vanwege de verbluffende therapeutische resultaten, welke hiervoor nog nooit eerder zijn geboekt, zowel in China als daarbuiten beoefent. |
| | | | | | | | | | |
|
|